Muzikale begeleiding

Willem Vink | dirigent

Als 6 jarige passie voor bespelen van orgel, keyboard, accordeon, maar ook sax en contrabas gespeeld in een dansband. Willem is in 1989 begonnen als dirigent en arrangeert hij muziek. Van accordeonvereniging tot shanty’s en meezingkoren o.a. Heijdse Vismaatjes, Kraaiennest , voorheen ook Vlisterzangers, 4Fun, shantykoor Vlaardingen en bespeelt regelmatig hierbij ook de toetsen. Heden met veel plezier dirigent bij de Vlaardingse Smarties.

Gerda Vink | accordeonist

Als 12 jarige begonnen met klarinet en bij RAZ gespeeld. Toen onze kinderen klein waren overgegaan op de toetsen; orgel, accordeon en sinds 2018 op een elektronische knopaccordeon. Gerda heeft gespeeld bij accordeonvereniging de EHAV en circa 20 jaar geleden begonnen met begeleiden van diverse shantykoren (Heijdse Vismaatjes, Shantykoor Vlaardingen) en nu ook de gezellige meezingers bij de Vlaardingse Smarties.

Hans van der Lee | gitarist

Hans heeft meer dan 40 jaar ervaring met muziek maken. Hij is professioneel muzikant geweest en heeft ervaring met plaatopnames, televisie-, radio- en live optredens. Hans speelt meerdere muziekinstrumenten. Hij geeft samen met zijn broer Art muziekworkshops op basisscholen. Daarnaast is hij de drummer van de disco-partyband ‘The Buzz Party Sensation.’ Bij de Vlaardingse Smarties is hij de altijd vrolijke gitarist en geluidsman.

John Bernaert

John Bernaert | accordeonist

In de jaren 50 heeft John accordeon leren spelen. Daarna zo’n 50 jaar niets meer mee gedaan. Op verzoek van Anneke de Vaal is hij weer gaan oefenen voor de Vlaardingse Smarties. Inmiddels begeleidt hij het koor met veel plezier en enthousiasme al ruim 15 jaar.

Gerard Stoutenburg | drummer

Van jazz tot rock en van blues tot smartlap. Drummer Gerard is allround. Hij is als 7 jarige jongen begonnen met trommelen bij een muziekkorps. Hij heeft gespeeld bij de cavalerie in militaire dienst. 20 jaar was hij de drummer van Shantykoor Vlaardingen en hij heeft gespeeld bij Shantykoor ‘De vaste mannen.’ Ook speelde hij in coverband Reset, in een Hollandse bluesband en bij het Gewestelijk Senioren Orkest. Op verzoek drumt hij bij de Bridgetown jazzband.

Corinne Drescher | toetsenist

Als 9 jarig meisje ging Corinne op pianoles. Van Thompson deel 1 tot aan de Inventionen van Bach. Klassiek was echter niet haar passie. Ze speelde afgelopen jaren in diverse coverbandjes en speelt sinds 2019 met veel plezier bij de Vlaardingse Smarties. Bij het koor krijgt ze de Brabantse gezelligheid weer terug in Vlaardingen.